Hae tästä blogista

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Irtoripset & kiinnitys

IRTORIPSET


Irtoripset eli tekoripset ovat omien silmäripsien päälle liimalla kiinnitettävät väliaikaiset ripset tai lisä omiin ripsiin. Tekoripset tulivat monille tutuiksi jo 60- & 70-luvulla. Irtoripsiä voi käyttää niin arkena kuin juhlissa. Moni tuskailee irtoripsien kiinnityksen ja pysymisen kanssa, mutta harjoittelemalla ja tekemällä asiat oikein se on loppujen lopuksi aika helppoa :)


dsc05423.jpg


Tekoripset kiinnitetään yläripsiin, mutta myös alaripsille on saatavana irtoripsiä (kuva alla).
dsc05428.jpg
Tekoripsiä on saatavilla nauhoina tai tupsuina. Tupsuja voi lisätä sinne tänne tai esimerkiksi silmänurkkiin ja ne voivat kestää paikoillaan liimasta riippuen jopa viikon.
Tekoripsiä on olemassa erilaisia: luonnollisia, pitkiä & näyttäviä, värikkäitä fantasia-ripsiä höyhenillä ja tekotimanteilla.
Tekoripset ovat lähes aina keinokuidusta valmistettuja, mutta aidosta karvastakin valmistettuja ripsiä löytyy (pakkauksessa on yleensä merkintä human hair), hinta näissä ripsissä on huomattavasti korkeampi.
Vaikka tekoripsien mukana pakkauksessa on ripsiliima, suosittelen hankkimaan kunnollisen ripsiliiman, sillä pakkauksissa valmiina olevien liimojen laatu voi olla ihan mitä vaan. Useimmat ripsiliimat ovat latexia (luonnonkumia) sisältäviä, joten ne eivät sovi lateksi-allergisille. Lue aina pakkauksen raaka-aine merkinnöissä sisältääkö tuote latexia. Latexia sisältävälle liimalle on ominaista haju, lisäksi se on yleensä valkoista tai mustaa ja kuivuessa joustavaa. Älä ikinä käytä ripsiin muita kuin tähän tarkoitukseen tehtyjä liimoja.
Suosittuja ripsiliimoja on mm. DUO musta tai vaalea (ei sovi lateksi-allergisille) ja eyeluren superfix (kirkas tai musta).
IRTORIPSIEN KIINNITYS:
Kiinnitä ripset vasta kun silmämeikki on muuten valmis.
-Nauharipsiin laitetaan liimaa ohuelti koko nauhaan, käytä liiman levittämisessä apuna vaikka hammastikkua tai microbrushia.
VINKKI! Mikäli sinulla on ongelmana, että ripsinauha aina irtoa silmän sisä- tai ulkonurkasta voit paloitella ripsinauhan kahteen tai useampaan osaan ja liimata ne vierekkäin omien ripsien yläpuolelle (oikeassa järjestyksessä jotta irtoripsen muoto säilyy).
Mikäli käytät tupsuille tarkoitettua liimaa (eyelure superfix) leikkaa ripset aina osiin, sillä toisin kuin latex-pohjaiset liimat superfix ei jousta ja silmä saattaa alkaa punoittamaan koska ripsinauha "kiristää" luomea.
dsc05302.jpg

Levitä liima ohuelti nauhalle ja asettele ripsi paikoilleen. Aloita aina ulkonurkasta.
dsc05303.jpg
.
dsc05304.jpg
Ja seuraavaksi asettele nauhan toinen pala ripsien tyveen.


Alla olevassa kuvassa vasemmassa silmässä ei ole irtoripsiä, oikeaan silmään on kiinnitetty 2/3. Voit käyttää ripsiä myös näin eli 2/3, tämä toimii hyvin esimerkiksi kissamaisessa silmämeikissä, jossa painopiste on silmän ulkonurkassa. 
dsc05306.jpg

Alla olevassa kuvassa vasemmassa silmässä ei ole irtoripsiä, oikeassa silmässä on 3/3 eli koko ripsinauha.
dsc05307.jpg

Kun olet kiinnittänyt irtoripset, lisää niihin vielä ripsaria, jotta ne sulautuvat omat omien ripsien kanssa yhteen.
Alaripset kiinnitetään samalla periaatteella kuin yläripsetkin.


IRTORIPSIEN POISTO:
Irtoripsien poistoon on olemassa poistoaineita, mutta useimmiten ripset saa helposti pois myös ilman niitä.
Lateksia sisältävillä ripsiliimoilla kiinnitetyt tekoripset on helppo poistaa vain nostamalla ripset pois. 


UUDELLEENKÄYTTÖ:
Voit käyttää tekoripset uudelleen useamman kerran. Otettuasi ripset pois silmistä, laita ne yöksi vesilasiin ja aamulla poista pehmenneet liimajämät, huuhtele ripset, desinfioi ripset esimerkiksi pumpulitikulla ja desinfiointiaineella, muotoile ja kampaa ripsikammalla, sitten asettele kuivumaan esim.talouspaperin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti